Yoga, un stil de viata!

Povesteam cu o prietena de curand despre yoga. Eram foarte amuzate de toate preconceptiile infiripate fara nici un drept de apel, in creierele unor oameni, poate prea putin informati. Nici macar nu vreau sa detaliez aceste aspecte pentru ca mi se par de-a dreptul aberante.

Daca “in America, la fiecare colt de strada, se gaseste un studio de yoga” (citez cuvintele unei doamne venit de pe meleagurile lui Cristofor Columb), la noi in tara foarte putine persoane au in minte o idee cat mai aproape de adevar despre aceasta practica. Nu prea pot sa il numesc sport… este un stil de viata, cel putin asa este in cazul meu.

 

 

 

 

 

 

Yoga este un stil de viata pentru ca:

  • Te ajuta sa te regasesti

Daca esti pierdut in rutina: casa, familie, serviciu si multe altele, da-ti timp cateva ore pe saptamana sa fii doar tu cu tine. Exercitiile de respiratie constiente, incalzirea corpului prin exercitii usoare, salutul soarelui, secvente ce implica tonifierea corpului si meditatie, pot aduce imbunatatiri semnificative atat fizic cat si emotional, te ajuta sa constientizezi mai mult trairile de orice fel care te incearca. Astfel, inveti treptat sa accepti ce ti se potriveste si sa respingi tot ce este toxic in viata ta.

  • Te face un om mai bun

Nu degeaba se zice ca dupa ce practici yoga esti ‘zen’, esti psihic mult mai linistit si fizic mult mai relaxat, iar in timp vei dobandi acea inteligenta emotionala necesara oamenilor echilibrati si calmi. O constientizare mai atenta a intamplarilor si starilor ne aduce intr-o stare de prezenta si astfel vom fi capabili sa luam decizii rationale, cu calm si tact.

Pe langa ca vei fi impacat tu cu tine insuti, vei avea relatii mai bune cu oamenii care fac parte din viata ta: copiii, sot/iubit, parinti, prieteni etc.

 

 

 

 

 

 

 

  • Te ajuta sa te simti bine si sa fii mai increzatoare

Toate miscarile de intindere, exercitiile de respiratie, toate etapele de pe parcursul unei sedinte de yoga ajută la relaxarea si întărirea sistemului nervos, crește tonusul muscular și mobilitatea articulațiilor, ajuta pielea sa fie luminoasa si sa straluceasca, ajuta sistemul respirator, regleaza sistemul hormonal, este chiar indicata in cazul depresiilor ușoare, si lista beneficiilor poate continua. Toate aceste schimbari, in bine evident, se vad atat la interior cat si la exterior si atunci cand te simti bine arati si mai bine. 🙂

  • Te ajuta sa te autodepasesti

Dupa ce ajungi sa constientizezi punctul in care esti in prezent (din punct de vedere fizic dar si emotional), incepi sa stapanesti anumite miscari si posturi de yoga iar apoi iti vei dori tot mai mult sa intri si sa mentii si alte posturi si mai solicitante care in timp devin foarte accesibile.

 

 

 

 

 

 

Cum v-a schimbat voua viata, celor care practicati yoga? Iar de la cei care isi doresc sa inceapa aceasta practica astept intrebari. 🙂

Cu drag,

 

 

 

 

 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.