Vreau ce nu am!

Sa iti doresti mai mult nu e un lucru nesabuit. Sa iti doresti altceva nu este un pacat. Cand totul e cu masura si deciziile importante sunt luate in ‘plinatetea facultatilor mentale’, probabilitatea ca aceea sa fie decizia cea mai buna, este foarte mare.

Unii dintre noi suntem la acea etapa a vietii in care unii sunt single, altii sunt casatoriti, altii sunt casatoriti si cu copii, altii inca ‘in a open relationship’ altii divortati si cu copii, altii ‘just friends with benefits’ si tot asa. Nu vrea sa intru in detalii la a face categorisiri. 😀 Nu acesta este subiectul de astazi.

  • Ma tot intreb oare cum sa facem sa ne multimim cu ceea ce avem. Sa incercam sa ne bucuram de libertate cand suntem single, sa ai acea maturitate necesara sa te bucuri de lucrurile care iti fac placere cat de des posibil.
  • Sa te bucuri de un rasarit de soare, de o cafea calda, de o baie in mare, de o carte buna la miezul noptii, de un film SF., etc. In acest stadiu crezi ca asa va fi mereu, ca totul ti se cuvine. Nu prea realizezi acum cum de alti considera un lux ca in weekend sau zilele libere sa dormi pana cand doarm foamea te ridica din pat. 😀
  • Este important ca atat timp cat esti intr-o relatie sa stii cum sa fructifici timpul liber pentru a va cunoaste mai bine si pentru a face ceea ce va place atat impreuna, cat si separate. Dar e drept, la inceputul unei relatieii nu prea se vrea ca lucrurile sa fie facute separate. Un pic opusul relatiilor care trec  de perioada de inceput, cu fluturi in stomac, etc.
  • Cand ajung si copiii prin preajma, ei bine, chiar nu prea mai e timp de orice aroganta. Ai nevoie de ‘google calendar app’ ca daca nu, ii bai. Poate apare versiunea recording sau poate e… n-am cautat. Un fel de personal ‘Siri’ care sa noteze ea: reminders, goals, events etc. 😀

E atat de important sa intelegi ca ‘a te cunoaste pe tine’ cu adevarat nu sunt doar niste vorbe spuse la intamplare. Multi dintre noi intelegem semnificatia acestor cuvinte, dar suntem ‘atat de ocupati’ incat o percepem atat de fugitiv si rezultatul final este ‘null’..

Ne dorim ‘x’ lucru si nu stim cum sa ne autoeducam, sa stim pur si simplu sa asteptam, sa fim perseverenti etc. Nu exista o regula ca toate lumea sa faca copii la 29 de ani. Presiunea sociala contamineaza preconceptii, de cele mai multe ori gresite si distructive. Institutia ‘casatoria’ are asa o importanta falsa, actul acela nu inseamna NIMIC. De ce sa ti-l doresti? Doar pentru ca 80% dintre prietenele tale sunt casatorite si implicit il au? WTF… si ce daca… Cand te ia asa cu o nostalgie dupa un film romantic, revino-ti si bucurate de ceea ce iti place sa faci. O sa vina si momentul acela, doar ca nu acum… poate nu inca, nu acum e timpul tau pentru pasul respectiv.

Si este minunat sa nu fie atat timp cat de bucuri de ce ai in prezent, fie ca e libertate, familie etc. Evident, nu inseamna ca daca te casatoresti si ai si copii nu ai libertate.. omg nuuu. Doar ca e un fel de ‘viata in cosmos’, Astronautii au planificat in pachetele pana si aerul pe care il respira.. glumesc, cam asa e si cu copii. Ai timp, iti faci cate un pic dar e cu tic-tac. ‘Tic-tac’ ceasornic si tic-tac pentru anti-stres. Acum e greu sa intelegi, dar vei intelege candva si o sa iti mai faci un upgrade al maturitatii.

Fiecare etapa a vietii e frumoasa daca stim sa ne bucuram de ea in adevaratul sens al cuvantului. Sa stii sa apreciezi orice lucru marunt. Acel lucru marunt poate sa devina intr-o zi o adevarata aroganta de sezon.:))

Sa fii in depresie pentru ca nu ai un iubit cu care, daca maine l-ai avea, te-ai casatorii cu el si ai turna si de doi prunci doar ca sa fi ‘in randul lumii’ mi se pare de-a dreptul trist. Atunci cand iti doresti ceva si esti disperat atunci nu se intampla. Oare de ce sa vrei ca la ceas de seara sa te fastacesti ca ai o intalnire si nu stii cum sa ii spui, ca lui sigur nu o sa ii convina? Cand poti sa iesi cand vrei unde vrei…Breath in, breath out si ‘the unexpected will happen’.

Am ajuns intr-o seara de luni la o piesa de teatru numita ‘All inclusive’* este reflexia perfecta a celor care isi doresc mereu altceva si sunt nemultumiti cu ceea ce au in jurul lor. De fapt sunt nemultumiti de ei insisi (corect „insisi”). Daca am reusi sa ne dam seama de asta, am lua mai multe decizii constructive decat distructive.

*multumesc pe aceasta cale doamnei directoare Diana Gribincea ca ne mai incanta serile cu astfel de reprezentatii culturale. ‘All inclusive’ este o piese de teatru amuzanta, imprevizibila, atat de realistica si atat de secolul 21. Este despre viata, despre ‘oare cum ar fi fost daca’. V-o recomand cu drag!

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.