Interzis la sala de fitness?! WTF

Buuunnn.. Sa va povestesc.. Intre servici, blog, familie incerc sa ajung si la sala de fitness. Ieri dupa o mica pauza din cauza unui concediu, am reusit si am ajuns impreuna cu mama mea la sala de fitness.

La sfarsitul orei povesteam cu domnul antrenor.  Si.. il intreb, cum mai merge? Ce s-a mai schimbat de cand n-am mai fost pe aici? Si a inceput sa imi povesteasca despre noile achizitii. O sa puna in acea sala tot felul de topogane si tiroliana pentru copii. La inceput eram usor confuza.. de ce atata interes pentru copii? Stiam ca are o grupa de copii, dar totusi foarte multi copii interesati pentru sala de fitness nu credeam ca sunt. Nu ca nu as fi de accord, dar legatura intre copil – sala de fitness parea, aparent, usor ciudat. Desigur nu este nimic deplasat, doar ca eu fiind obisnuita cu sporturi asociate copilariei mele precum: gimnastica, tenis, baschet, handball etc, sala de fitness-copil parea oarecum abstract.

Insa nu e deloc, va garantez. Am vazut cum acesti copii sunt atat de fericiti aici, chiar se distreaza de minune.. sunt convinsa ca vor fi incantati maxim de noile achizitii. Din punctul meu de vedere este esentiala miscarea in zilele noastre in lumea sedentara in care traim, atat pentru copii, adolescenti, adulti cat si pentru cei trecuti de prima tinerete. Personal m-a inspirat foarte mult sa fac miscare, un citat despre care am si scris aici.

Ce s-a intamplat? Pai uite, imi zice.. si incepe sa imi povesteasca si raman dea dreptul oripilata sa aud ca au fost doamne care obisnuiau sa mearga la sala dar barbatii/sotii acestora le-au interzis sa mai mearga. Whaaaattttt?????

Cum sa ii interzici sotiei sa merga la sala de sport, fitness whatever..???

Unii barbati oare au derivat eronat cuvantul ‘sotie’ crezand ca e un fel de obiect de ‘so-tie’/ ‘so-tina’ in casa, aparat de facut curat, personal chef (noo this is too much), servitoare sau „laptareasa” pentru nou nascut?!….

Pai mai frustratilor de barbati/femei ce sunteti, de ce interziceti asta parterelor/partenerilor, la ce filme va uitati? Ce ‘fumuri’fumati? V-ati lovit la cap? Daca nu ai fost in viata ta la sala, miscati ass-ul pana acolo sa vezi despre ce e vorba.. puteti sa mergeti chiar impreuna.. whatever..

Si te miri de ce sunt atatea divorturi… barbatii au luat prea in serios modelul de la barbati mai sus postati in arborele genealogic pe drept de ‘conducatori’ nu de parteneri de viata.

Viata este ca un flash… ar trebui sa ne respectam si sa ne intelegem reciproc… sa fim empatici unii cu ceilalti, sa traim in armonie si respect. Asa vom creste copii fericiti si impliniti, vom da un refresh civilizatiei inconjuratoare, inca drastic avariata, vom fi mai sanatosi mintal si ulterior fizic, astfel vom invata sa apreciem adevaratele valori: natura, oameni de calitate, o carte buna, un vin bun, un vis frumos.

Sunt foarte revoltata inca nu imi revin… oameni buni, dragi barbati sau femei care le interziceti partenerilor/partenerelor sa faca sport ati luat-o razna? O persoana care face sport are alta stare de spirit si implicit alt chef de viata, se simte mai bine in pielea ei, are mai mult incredere in ea, atentie pentru familie. Dupa o zi de alaptat, leganat, alaptat, leganat si tot asa pe repeat all day long.. sa iesi o ora din casa sa iti misti fundul pana la sala de sport este ca o gura de aer proaspat.

 

Cu drag, dar si revoltă,

 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.