Despre orasul Dubai

Despre orasul Dubai: extreme, chici, extravaganta.

Nu mi-a placut in Dubai. Mdaaa. Ati vazut bine.

Nu mi-a placut si gata. Poate pentru cei ce apreciaza somptuozitatea chicioasa este un loc de neuitat dar pentru mine este de neintors. Clar, un loc unde nu m-as mai intoarce doar daca printr-o oarecare conjunctura ar trebui sa mai ajung aici.

Am ales sa ne oprim in Dubai, cateva zile, cand ne-am intors din Zanzibar (despre aceasta destinatie am scris aici). Am stat aici 4 nopti. Am fost cazati la Ibis Styles hotel. Raportul: calitate-pret, ok, si localizarea este destul de buna.

De ce nu mi-a placut?

FAKE. Doamne! Si acum imi aduc aminte cand am zarit acel ‘zgarie-nori’ care era un fel de copie fidela dupa turnul Big Ben din Londra. Sau cand am mers in Palms, la delfinariu, si zidurile cladirii erau de o falsitate cum nu mai vazusem.

CHICI. O data cu toata aceasta falsitate sa dai in chici e foarte usor! E drept ca in partile bogate ale tinuturilor arabe predomina acest stil, o caracteristica a culturii lor este sa ai macar putin aur pe tine si de ce nu, macar un dinte.

EXTRAVAGANTA. Pentru ei clar e ceva deosebit, poate chiar extravagant, in sensul bun. Din punctul meu de vedere, e vorba de opulenta care reflecta, mai mult, prostul gust.

Veti spune, bine, bine, dar ceva, ceva tot trebuie sa fie frumos acolo! Cu siguranta asa este. Mi-a placut in orasul vechi si asta pentru ca acea zona inca e autentica, dar am mai vazut locuri ca acestea cand am fost in Egipt. Dar daca mergeti pentru prima data intr-o tara araba, va recomand cu drag sa mergeti acolo.

Safari. Daaa, Daaa! La safari a fost cel mai fain. Ne-a placut maxim! Chiar si bebelinei de 9 luni care dormea iar muzica urla in boxe si keep-ul facea slalomuri printre dunele de nisip de aveai impresia ca ne rasturnam. Daaa suntem niste nebuni, stim asta! 🙂

  Dupa aceasta ‘plimbare’ cu keepurile prin desert, s-au organizat diferite spectacole: bellydance, fire show etc., unde puteam sa luam cina si chiar sa ne pictam cu henna, chiar si o plimbare scurta cu renumita camila.

V-am mai putea recomanda: Global Village, Miracle Garden, o plimbare prin Dubai Mall sa vedeti acvariul (mai ales pentru copii) si evident o plimbare pe plaja pe langa Burj Al Arab (asta asa, de fita) 🙂

In Burj Kalifa nu am ajuns pentru ca noi am avut ‘mare noroc’ de vreme buna. A plouat 3 zile din 4. Si pentru ca era foarte innorat nu aveam ce sa vedem din varful acestui renumit zgarie-nori, iar in ziua cu soare am fost la safari.

 

 

Cu drag,

 

 

 

 

 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.