Delicii rapide fara coacere si zahar!

Imi place sa fac bunatati. De cele mai multe ori prepar bunatati dulci care nu imi consuma prea mult timp si care nu necesita folosirea cuptorului. Am avut doua incercari esuate de a face pandispan si de atunci m-am lasat de preparea anumitor prajituri. Desigur, unul dintre ingredientele care lipsesc cu desavarsire din aceste preparate este zaharul. Incerc de ceva timp sa nu mai consum acest ingredient toxic.

Am primit tot felul de intrebari ‘daca sunt vegana’, ‘de ce nu consum lapte’ etc (nu mai consum carne, iar lapte de ceva timp incoace il evit pe cat posibil, la fel produsele care contin zahar). Restul intrebarilor ce tin de nutritia personala sau a copiilor o sa le acord un articol sau un video special (asa ca daca mai aveti intrebari le astept cu drag). Nu, nu sunt vegetariana si nici raw vegana. Prepar dulciuri raw-vegane sau fara zahar de cand am copiii pentru ca ele sunt fara zahar (inlocuiesc zaharul cu mierea de obicei).

Una dintre retetele despre care o sa va povestesc a fost preparata de cel putin 5 ori in ultimele doua luni. Destul de des avand in vedere ca vreo doua saptamani nu am fost acasa. As fi facut-o chiar si in deplasare dar am zis sa fac o pauza. Nu as vrea sa ma plictisesc de ea. 😉 E prea buna si prea usor de facut incat sa ajung la acel punct in care sa spun ‘pana aici, mi-a ajuns, nu mai vreau sa consum acest desert’.

A: Tarta cu mascarpone si fructe; FARA COACERE!

Am primit multe mesaje cand am postat poze cu aceasta retata. Intr-adevar, pe langa faptul ca arata foarte yammy este delicioasa si mega simplu de facut.

 

 

 

 

 

 

Ingrediente:

  1. Blatul: – 260 g de biscuiti digestivi zdrobiti (fara zahar)
  • 100 g de unt (am folosit doar 80g, e suficient dar depinde foarte mult de biscuii alesi)
  1. Crema: -250 g de mascarpone
  • 300 ml de smantana pentru frisca neindulcita, rece
  • ¼ esenta de vanilie naturala
  • 3 linguri de miere de albine
  • 2 lingurite coaja de lamaie (optional)
  • sucul de la ½ lamaie verde
  • un varf de sare
  1. Fructe: fructele de padure merg cel mai bine. Noi am ales pentru aceasta tarta, de cele mai multe ori, afine (aveam in congelator- despre cum sa congelezi fructe am scris aici) dar merg foarte bine si alte fructe de sezon, depinde de gusturi.

Mod de preparare:

  1. Blat: Se topeste untul si se amesteca cu biscuit zdrobiti. Se pune intr-o tava si se baga in frigider.
  2. Crema: se amesteca toate ingredientele pentru crema dar mai putin smantana pentru frisca, aceasta din urma se adauga la sfarsit dupa ce devine frisca (se face cu mixerul).
  3. Se scoate blatul din frigider si se pune crema apoi fructele.
  4. Pofta buna! 😉

 

 

 

 

 

B: BISCUITI RAWREO

Precum le spune si numele, aceasta reteta de biscuiti este varianta raw-vegana dar la fel de yammy a biscuitilor OREO. La fel ca reteta anterioara sunt foarte usor de facut si evident fara zahar (se intelege de altfel din denumirea lor de ‘RAWREO’

Ingrediente:

  1. Compozitia pentru biscuit:
  • 50g nuci pecan
  • 50 g migdale crude
  • 120 g curmale fara samburi
  • 1 ligura de cacao sau carob (pentru copiii mai mici)
  • 1 lingurita de green sugar (sau 1/2 lingura de miere)
  1. Crema alba:

 

  • 1 conserva (165ml) lapte de cocos cu 78% pulpa (sa fie rece, de preferat pusa in frigider cu o zi inainte de preparare
  • 1 lingurita de green sugar (sau 1/2 lingura de miere)
  • 1 lingurita esenta naturala de vanilie
  • 3 linguri ulei de cocos

Mod de preparare:

 

  1. Compozitia pentru biscuiti: Se mixeaza/blenduiesc toate ingredientele (aveti grija sa nu le mixati foarte mult deoarce va iesi uleiul din alune si veti face formele mai greu). Se intinde compozitia pe un blat de lemn (carpator/ fund) si se fac formele cu un pahar (sa fie groase de 0.5cm). Apoi de duc la congelator pana terminam crema.
  2. Crema: Se pune doar pulpa de la laptele de cocos (care a stat o zi in frigider/ sau peste noapte). Daca vi se pare ca nu se amesteca usor cu celelalte ingrediente mai puneti o lingura de apa. Crema se pune la frigider pentru 10 minute apoi se scoate compozitia pentru biscuitii si crema si formam biscuiti.

Se pastreaza in frigider si sunt deliciosi la cafea, cu lapte de migdale sau caju.

Pofta buna!

Cu drag,

 

 

 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.