Cetatea Fagaras

[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_separator border_width=”2″][vc_column_text]In 2014 cetatea Fagaras este nominalizata de Hopper ca find al doilea cel mai interesant castel din lume. Locul i-a fost detronat de Castelul Neuschwanstein din Germania. Pe locul urmator s-a aflat Castelul Durham din Regatul Unit, edificiul fiind inclus în lista patrimoniului mondial UNESCO.

Bine, bine dar cine e Hopper? Hopper este un site dedicat calatoriilor, care apartine publicatiei Huffington Post.

Clasamentul a fost facut de iubitori si specialisti in domeniul arhitecturii care au remarcat Cetatea Fagaras ca fiind „una dintre cele mai mari şi mai bine conservate cetăţi feudale din Europa de Est”. In articolul publicat se mai remarca faptul ca cetatea a fost extinsa in timpul secolului al XVII-lea: „În trecut, castelul a fost pivotul puterii regionale. Cetatea a fost extinsă, reflectând bogăţia locului”.

O alta distinctie a venit un an mai tarziu, in 2015, cand impreuna cu Cascada Capra (situata la 5km de Balea lac) a primit o diploma de excelenta din partea site-ului Trip Advisor in urma vizitelor facute de turisti, recenziilor si notelor acordate acestor obiective turistice.

Nu ai cum sa nu o remarci cand treci prin orasul Fagaras, cetatea se vede cu usurinta de la DN1, si mai usor se remarca impunatoarea catedrada Sf. Ioan Botezatorul, dar asta este o alta poveste :P.

Acesta fortificatie a fost construita pe ruinele unei cetati de lemn la 1310, de catre Ladislau Apo, a fost supusa multor schimbari si a ajuns chiar in punctul de a fi resedinta princiara pentru domnii Transilvaniei.[/vc_column_text][vc_separator][vc_gallery interval=”3″ images=”256,252,251″ img_size=”large”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_separator border_width=”2″][vc_column_text]In anul 1599 cetatea a intrat in posesia domnitorului Mihai Viteazu. La intratrea in cetate se afla sub forma de monument bustul sotiei domnitorului, care a fost ridicat ca urmare a victoriei primei uniri.

In secolul al XVII-lea, datorita multiplelor cuceriri pe care le-a facut domnitorul Mihai Viteazu, fortificatia a fost considerabil imbunatatia devenind chiar resedinta si centru politico-administrativ al principilor Transilvaneni.

Aceasta frumoasa atractie a fost reconstituita din nou in anul 1965 dar si in anii care au trecut. S-au acordat 21 de milioane de lei prin accesarea fondurilor europene pentru consolidarea si imbunatatirea semnnificativa a cetatii.

Cetatea gazduieste Biblioteca Municipala a orasului, iar in incaperile unde candva au fost celule pentru taranii iobagi, astazi se poate vizita Muzeul Tarii Fagarasului.

Sunt incantata cand vad ca lucrurile iau un avant frumos. Cetatea este apreciata online si nu numai. Am vazut autocare cu straini spanioli care au vizitat cetatea. Sper sa vina cat mai multi turisti straini pentru ca merita vizitata. Pe langa faptul ca e foarte frumoasa e si foarte bine ingrijita. La interior si nu numai, totul arata impecabil. Am ramas foarte placut surprinsa sa vad ca s-au facut investiti considerabile si cetatea arata atat de frumos.

Daca doriti sa vizitati Cetatea Fagaras aveti mai jos programul de vizita si datele de contact:

A: Program de vara : 15 Mai – 15 Septembrie

Luni: Închis

Marți-Vineri: 08:00-19:00

Sâmbătă-Duminică: 10:00-18:00

B: Program de iarna : 16 Septembrie – 14 Mai

Luni: Închis

Marți-Vineri: 08:00-17:00

Sâmbătă-Duminică: 09:00-17:00

Ultima intrare se face cu o oră înainte de închiderea programului

Ghidaj în limbile: română, engleză, francez care este gratuit pentru grupurile organizate de minim 15 persoane (marți-vineri) iar sâmbăta și duminica numai cu programare.

Contact, Tel : 0040-268-211-862

E-mail: muzeufagaras@yahoo.com

 

Cu drag,[/vc_column_text][vc_single_image image=”249″ img_size=”large”][vc_facebook][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”554″ img_size=”large” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row]

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.