Casa Savri
[vc_row][vc_column][vc_column_text]…un loc despre autenticitate, bun gust, viziune, daruinta si multaaaaa munca. Aproximativ 8 ani de munca acerba, dar cu intelepciune, chibzuinta si rabdare, acest frumos loc unde poti sa poposesti in Sighisoara este un loc de poveste, iti insufla un iz de confort si calatorie in timp.
Experienta Savri a fost foarte neasteptata. Imi doaream sa promovez un loc frumos din Sighisoara unde poti sa ramai peste noapte sau de ce nu sa te bucuri de o minivacanta. Asa am ajuns dupa un research indelungat sa aleg doua, trei locuri pe care doresc sa le promovez din acest oras.
Pot sa spun ca acest loc mi-a depasit toate asteptarile. Eu sunt mai sceptica de fel. Stau usor cu inima stransa ca nu cumva pozele locatiei sa fie cu mult mai diferite de realitate. In acest loc insa realitatea depaseste cu mult orice expunere virtuala. Cel putin asa a fost in cazul meu.
Localizata la poalele unei coline de unde ai acces la primaria orasului Sighisoara, Casa Savri este una dintre cele mai vechi cladiri, precum o dovedesc si inscriptiile fatadei (anul 1568).
A: The entrance
Imi aduc aminte cand am trecut pentru prima data pragul acestei locatii. Nu stiam exact daca eram in locul pe care il cautam. Ma asteptam sa descopar o pensiune si totul in jurul meu parea un muzeu foarte primitor. Eram confuza. Muzeele sunt ostile si reci, pe cand acest loc era primitor, pretios dar confortabil. M-am dezmeticit intr-un tarziu cand mi-am dat seama ca in stanga mea era un domn prezentabil care ne-a intampinat frumos si care ne-a confirmat ca suntem in locul pe care il cautam.
B: Semineul cu lemne
Din incaperea cu receptia, daca te indrepti spre stanga, se regaseste un bar cu o masa de biliard si o crama cu un superb semineu cu lemne unde se serveste
micul dejun. Crama se poate folosi de asemenea ca loc pentru evenimente restranse, team-buildinguri, seri tarzii cu ‘Catan’ si povesti la ceas de seara in ‘mirajul unui vin de casa. Si ca sa dam lumina, miros si caldura imaginatiei trebuie neaparat sa punem lemne in semineul veritabil care face deliciul acestei incaperi.
C: Privelisti upside-down 🙂
Am parasit incaperea oftand increzatoare ca voi reveni cu alta ocazie, neaparat cand semineul este in punctul lui culminant,pentru a ma putea bucura de splendoarea lui. Din intrarea principal, surprinzator, ajungi intr-o curte interioara de unde ai parte de urmatoarea interjectie interioara ‘wow’ 😛 Ce sa vezi, ce sa vezi, vezi mai jos ca sa intelegi:
D: Coltul traditiilor
Multimea de obiecte autentice, reconstituite cu multa maiestrie si asezarea lor cu mult tact si grija in incaperile acestei pensiuni m-a facut sa realizez de ce eram usor confuza la inceput. Puteti admira aici unelte ale mestesugarilor sasi si ale diferitelor bresle din perioade de timp diferite.
E: Confortul si unicitatea camerelor
Ador locurile autentice, dar de cele mai multe ori sunt rigide sau cel putin asa par. Eiii bine nu am mai dormit asa bine de nu mai stiu cand. Si ca un pont va recomand camera Franceska. A fost prima camera in care am intrat si a fost breathtaking. Am revenit la Casa Savri si am avut norocul sa poposim o noapte chiar in aceasta camera. Deliciul acestei camere il face dusul de sticla situat in mijlocul camerei dar si patul kingside bad 200*200.
Bineinteles ca mai am cateva camere la suflet: camara Wilhelm Loenardt, camera Regina etc. Camera regina este foarte potrivita pentru o familie cu doi copii sau chiar mai multi dar sa aiba peste 5,6 ani deoarece camera este la mansarda. Eu am amintit doar cateva dar toate sunt foarte frumoase, deosebite, si se adapteaza diferitelor cerinte si gusturi ale potentialilor clienti.
F: Micul dejun- fabulous
Pentru ca ma trezesc mereu cu ‘foamea-n gat’ ador gandul unui mic dejun copios, evident si desfasurarea procesului. Am degustat: vinete coapte cu rosii, prajitura de casa, paine cu unt si gem. De asemenea puteti servi: mezeluri, branzeturi, oua fierte, cereale cu lapte si/sau iaurt, iaurt de fructe sau simplu, legume, fructe, ceai, cafea etc.
G: What to do?
In:
- In crama pensiunii se pot organiza seri culturale cu lansari de carti, degustari de vinuri, expozitii de picture si diferite evenimente. De asemenea in sezonul rece puteti savura un vin fiert la lumina semineului nostru.
- Gratar si terasa in aer liber cu priveliste la cetatea medievala
- Picnic (de asemenea cu view)
- Nimic 😀
Out:
- Plimbari in orasul medieval Sighisoara. Pensiunea este situata la poalele cetatii medievale Sighişoara, la doua minute de centrul comercial si istoric.
- Excursii, tururi cu bicicletele pe colinele Transilvaniei: Viscri, Saschiz, Biertan, Malancrav
- Inchirieri costume medievale
- Tur cu ghid local sau chiar cu tobosarul cetatii Sighisoara
- Relaxare in Salina
- Nimic :d
Monument istoric de clasa A (de interes national), Casa Savri se situeaza intr-o zona protejata cu valoare mondiala (UNESCO) fiind mai mult decat o pensiune, este un loc de recreere dar si plin de cultura fiind considerat chiar un mic muzeu dedicat mestesugarilor, celor pasionati de unelte vechi, obiecte autentice, lucrate manual. Toate obiectele sunt stranse din zona Transilvaniei, indelung reconditionate la standarde inalte.
Casa Savri: istorie, cultura, mestesuguri, traditii si confort, un loc de poveste, intr-un oras de poveste, cu vin de casa la ceas de seara, semineu cu foc de lemne, jocuri si povesti. As reveni oricand cu drag si il recomand, cu caldura, tuturor pentru noptile calde de vara la lumina lunii si pentru noptile de iarna la lumina focului de lemne.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=gPE5p1jVjHs”][vc_facebook][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_column][/vc_column]
[vc_column_text]
Pentru mai multe informatii accesati linkul de mai jos:
http://www.casasavri.ro
[/vc_column_text]