Brave cut
Aparent o schimbare de look dar de fapt, un mini act de caritate.
Nu mi-as fi tuns parul pentru nimic in lume dar cand am aflat de campanie mi-am schimbat convingerea radical. Cu atat mai mult cu cat atunci cand vine vorba de copii ma sensibilizeaza enorm sa aud ca sunt bolnavi, neingrijiti, trati urat si asa mai departe. Aplaud orice campanie de binefacere ce sustine copiii. Fie ca e vorba de bebelusi nascuti prematuri, bebelusi si copii cu probleme de sanatate sau care nu cresc intr-un mediu in care sa fie inconjurati de dragoste si bunastare.
Acum un an am auzit de proiectul Brave cut fondat de fundatia Renasterea, proiect la care au contribuit si cateva persoane foarte cunoscute din showbiz-ul romanesc precum Andreea Esca, Corina Caragea, Andreea Marin si multe altele.
Gandul ca pot face si eu un gest marunt pentru copiii si femeile bolnave de cancer m-a emotionat profund. Asa ca nu am stat pe ganduri. Cum o sa arat dupa ce imi tund parul, nu m-a interesat cat de scurt o sa fie ulterior, tot ce vroiam era sa il pot dona si sa ma asigur, prin tot felul de intrebari pe care le-am adresat doamnei de la salon ca parul ajunge unde trebuie.
Am cautat pe internet un salon in judetul Brasov care face parte din proiectul Brave cut. Si anul acesta, intr-un sfarsit, am reusit sa gasesc salonul Alegria in Brasov, din pacate singurul salon care face parte din aceasta campanie (cel putin asa era in momentul in care eu m-am interesat). Am facut programare si dupa 3 saptamani (atunci am gasit primul loc liber) eram in salonul cu pricina.
Am mers oarecum curioasa si pusa pe interogatoriu ca sa aflu toate detaliile acestei proceduri, sa fiu oarecum sigura ca donatia isi gaseste scopul final. Aveam parul destul de lung dar nu stiam daca e suficient. Aceasta a fost prima intrebare:
- Este suficient de lung pentru ce trebuie facut ulterior cu el? Eu stiam din surse online ca trebuie sa fie minim 15cm.
Mi s-a raspuns ca da si ca normal ar trebui minim 10cm iar eu am donat intre 15-20 de cm.
Sunt necesare intre 5 si 7 codite de par pentru a face o peruca, depinde clar de grosimea firului de par (250-300g). Parul nu trebuie sa fie neaparat nevopsit, nici nu este conditionat de grosimea firului de par.
E drept ca poti deasemena sa donezi si bani, asta este binevenit in special pentru manufacturarea perucilor sau bineinteles ambele variante (sa donezi si par si bani) sunt bine venite. Costul unei astfel de peruci ajunge la 150 euro iar manopera undeva intre 800 si 1500 RON.
- Chiar ajunge unde trebuie donatia?
Foarte draguta doamna aceea mi-a dat un formular pe care l-am completat cu datele din buletin si alte cateva date si mi s-a spus ca cele doua codite de par vor ajunge la o fabrica din Tecuci, jud. Galati impreuna cu formularul completat de mine. Acolo se fac peruci pentru copiii si femeile bolnave de cancer. Pot verifica acolo dupa numarul de inregistrare al documentului completat de mine daca donatia a ajuns la fabrica respectiva.
Daca insa esti interesata, dar nu poti sa ajungi in saloanele partenere* un beneficiezi de: spalat, tuns, aranjat, de curand am aflat ca poti face asta si la tine acasa si trimiti codita de par pe care vrei sa o donezi prin posta. Mai multe detali poti afla trimitand un email la adresa: contact@fundatiarenasterea.ro
*Deasemena tot aici poti afla care sunt saloanele partenere din judetul in care locuiesti, sau care iti este mai aproape daca te afli in deplasare.
Cu drag,